De autoverhuurdiensten aangeboden via de website van easyCar worden beheerd door TravelJigsaw Limited onder het merk easyCar. TravelJigsaw Limited en easyCar zijn beide onafhankelijke gegevensbeheerders van uw persoonsgegevens. De privacyverklaring van easyCar kunt u hier vinden https://www.easycar.com/PrivacyPolicy.

Privacybeleid

Uw privacy is belangrijk voor ons en we waarderen uw vertrouwen zeer. Daarom doen we er alles aan om uw persoonlijke informatie te beschermen. In ons privacybeleid, dat geregeld wordt bijgewerkt, geven wij u inzicht in hoe wij uw gegevens verwerken en gebruiken. Bovendien kunt u hier informatie vinden over hoe u contact met ons kunt opnemen als u vragen heeft over onze omgang met uw persoonlijke informatie.

Wij bieden onze online autoverhuurservices aan via easyCar.com en mobiele apps. De informatie hieronder geldt dan ook voor alle platformen.

Privacy

Welke persoonlijke informatie gebruiken wij?

Wanneer u een boeking maakt of een offerte aanvraagt zult u worden gevraagd naar relevante informatie die nodig is om uw boeking of offerte tot stand te brengen. Hieronder kunnen de naam van de hoofdbestuurder, de leeftijd, contactinformatie (adres, emailadres en telefoonnummer), geboortedatum, geboorteplaats, paspoortinformatie, rijbewijs en betalingsinformatie vallen.

Om uw reserveringen makkelijker te beheren kunt u een gebruikersaccount aanmaken. Hierin kunt u uw persoonlijke instellingen opslaan, eerdere reserveringen bekijken en nieuwe reserveringen beheren.

Op het moment dat u easyCar.com bezoekt, of dat nu is om een boeking te maken of gewoon even rond te kijken, kunen wij bepaalde informatie bewaren, zoals uw IP–adres, het type browser dat u gebruikt, welk besturingssysteem u gebruikt, welke applicatieversie u gebruikt, uw taalinstellingen en de pagina’s op onze website die u heeft bekeken. Indien u een mobiel apparaat gebruikt is het ook mogelijk dat we informatie verzamelen die uw mobiele apparaat identificeert, zoals de specifieke instellingen, eigenschappen en GPS–informatie. Daarnaast verwerken we ook informatie die gerelateerd is aan het type apps dat u geïnstalleerd heeft op uw mobiele apparaat, zoals de naam, beschrijving en categorie van de app. Ook ontvangen we informatie over uw gebruik van bepaalde social media. Geen enkel onderdeel van deze informatie zorgt ervoor dat u uw anonimiteit verliest, maar wordt tegelijkertijd wel beschouwt als ‘persoonlijke’ informatie.

Waarom verzamelen, gebruiken en delen wij uw persoonlijke informatie?

 • Boekingen: Allereerst gebruiken wij uw persoonlijke informatie om uw online boeking te voltooien en de boekingsinformatie door te sturen naar de verhuurder op locatie.
 • Klantenservice: Wij bieden vanuit ons kantoor 24 uur per dag internationale klantenservice aan in meer dan 42 talen. Het delen van uw informatie met onze klantenservice stelt ons in staat om snel en adequaat te reageren wanneer u ons nodig heeft. Hieronder valt ook hulp bij het vinden van geschikte huurauto’s en het beantwoorden van vragen over uw reservering.
 • Feedback: Wij kunnen gebruik maken van uw contactgegevens om u een uitnodiging voor een enquête te sturen. De resultaten van deze enquête geven ons meer inzicht in uw ervaringen met ons bedrijf en helpen bij het verbeteren van de dienstverlening van onze verhuurders.
 • Marketingactiviteiten: Wij gebruiken uw informatie ook voor marketingactiviteiten die voldoen aan de bestaande wetgeving. Bijvoorbeeld:
  • Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrieven krijgt u onze emails die u op de hoogte brengen van kortingen en nieuwe diensten. U kunt zich op elk moment voor deze nieuwsbrief afmelden.
  • Afhankelijk van de informatie die u met ons deelt kunnen we u gepersonaliseerde aanbiedingen laten zien op de easyCar.com website, op mobiele apps of op andere websites, inclusief social media.
  • Als wij denken dat een specifieke aanbieding interessant voor u is kunnen we telefonisch contact met u opnemen.
 • Andere communicatie: Er kunnen andere momenten zijn waarop we contact met u opnemen per email, post, telefoon of per sms. Dit hangt af van de contactgegevens die u met ons deelt en kan één van de volgende redenen hebben:
  • Soms reageren we op verzoeken die u heeft gedaan.
  • U heeft uw online boeking niet voltooid. Om te zorgen dat u de huurauto niet weer opnieuw hoeft te zoeken en alle informatie opnieuw hoeft in te vullen kunnen wij u een email ter herinnering sturen zodat u verder kunt gaan met uw boeking.
  • Wij kunnen u ook handige informatie toesturen naar aanleiding van uw reservering, zoals hoe u contact met ons of de verhuurder kunt opnemen in het geval dat u assistentie nodig heeft, of als u een overzicht van uw eerdere reserveringen bij ons wilt inzien.
 • Marktonderzoek: Soms vragen wij onze klanten of ze mee willen doen aan een marktonderzoek. De informatie die u ons geeft tijdens dit marktonderzoek zal alleen worden gebruikt met uw toestemming.
 • Fraudedetectie en preventie: Wij kunnen persoonlijke informatie gebruiken voor het ontdekken en voorkomen van fraude en andere illegale of ongewenste activiteiten.
 • Het verbeteren van onze diensten: Tenslotte gebruiken wij persoonlijke informatie voor analytische doeleinden, om onze diensten te verbeteren, om de gebruikerservaring te verbeteren en om de functionaliteit en kwaliteit van onze online autoverhuurdiensten te verbeteren.

Wanneer delen wij uw informatie met derde partijen?

In bepaalde omstandigheden kan het zijn dat wij uw persoonlijke informatie delen met derde partijen:

 • Om uw huurauto te reserveren: Om uw boeking te voltooien moeten wij relevante boekingsinformatie naar de verhuurder op locatie sturen. Dit kan gaan om uw naam, leeftijd, contactinformatie (adres, emailadres en telefoonnummer), geboortedatum, geboorteplaats, paspoortinformatie, rijbewijsinformatie, betaalinformatie en eventuele specificaties van uw boeking.
 • Om u van dienst te zijn tijdens het boekingsproces en tijdens uw huurtermijn worden uw gegevens gedeeld met Lowcost Vehicle Rental (UK) Limited (onder de handelsnaam easyCar), easygroup Limited, dochtermaatschappijen en onderdelen van TravelJigsaw. : Uw informatie wordt ook gedeeld met Priceline.com. Lowcost Vehicle Rental (UK) Limited kan contact met u opnemen als onderdeel van onze kwaliteitscontrole die wij uitvoeren om u te verzekeren van goede klantenservice, om antwoord op uw boekingsgerelateerde vragen te krijgen, om u te vragen een enquête in te vullen, om u te vragen een klantbeoordeling in te vullen of om marktonderzoek uit te voeren voor marketingactiviteiten.
 • Externe dienstverleners: Het kan zijn dat wij gebruik maken van externe dienstverleners om uw persoonlijke informatie te verwerken voor doeleinden die hierboven zijn beschreven. Wij kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van service providers om de reserveringsinformatie namens ons te versturen naar de verhuurder op de locatie. Ook kunnen we externe partijen de opdracht opgeven om contact met u op te nemen. Als het nodig is voor een bepaalde reservering kunnen we ook samenwerken met externe betalingsproviders om de betaling of betalingsgarantie te faciliteren. Daarnaast werken wij met externe advertentienetwerken voor analytische doeleinden en om services te promoten op andere platformen. Deze externe partijen zijn gebonden aan geheimhoudingsverklaringen en zullen uw informatie niet gebruiken voor andere zaken dan hierboven beschreven.
 • Onze zakenpartners: Wij werken met partnerwebsites over de hele wereld om de huurauto’s die op onze website en mobiele apps staan te verspreiden. Als u een reservering maakt bij een van deze zakenpartners kan bepaalde persoonlijke informatie die u aan hen verstrekt gedeeld worden met ons. Ook kunnen wij informatie delen met de zakenpartner. Zo kan bijvoorbeeld informatie over uw account worden uitgewisseld zodat u uw reservering kunt beheren en zij vragen over uw reservering kunnen beantwoorden en marketingactiviteiten kunnen uitvoeren. In deze context is uw informatie gewaarborgd via de privacyregels van deze zakenpartners.
 • Autoriteiten: Wij kunnen uw persoonlijke informatie delen met de overheid of autoriteiten die een onderzoek uitvoeren als dat vereist is door de wetgeving. Dit kan gaan om een gerechtelijk bevel, een dagvaarding, eisen vanuit juridische processen en onderzoeken. Wij kunnen ook uw persoonlijke informatie vrijgeven als het strict noodzakelijk is voor het voorkomen, ontdekken of vervolgen van criminele zaken.

Hoe maken wij gebruik van mobiele apparaten?

We hebben gratis apps voor verschillende mobiele apparaten. Deze apps verzamelen en verwerken uw persoonlijke informatie op grotendeels dezelfde manier als dat dit gebeurd via onze website en geven u ook de mogelijkheid om locatieservices te gebruiken en zo lokale autoverhuurservices te vinden.

Beveiliging

Welke beveiligingsprocedures hanteren wij om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke informatie veilig is?

In overeenstemming met Europese databeschermingswetten hebben wij solide methodes om ongeautoriseerd gebruik en misbruik van persoonlijke informatie te voorkomen.

Wij gebruiken de juiste zakelijke systemen en procedures om de persoonlijke informatie die u ons geeft te beschermen. Wij gebruiken ook beveiligingsprocedures en technische en fysieke beperkingen om de toegang tot persoonlijke informatie op onze servers te voorkomen. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot persoonlijke informatie als dit nodig is voor hun werk.

De gegevens die wij verzamelen kunnen worden verzonden en opgeslagen naar gebieden buiten de Europese Economische Unie (“EEU”). De gegevens kunnen ook verwerkt worden door medewerkes die buiten de EEU voor ons of onze leveranciers werken. Deze medewerkers zijn betrokken in, onder andere, het uitvoeren van uw boeking, het verwerken van uw betaling en het verschaffen van hulp. U gaat akkoord met de verzending, opslag en verwerking van uw gegevens wanneer u uw persoonlijke gegevens verzend.

Contact

Hoe kunt u de persoonlijke informatie die u aan ons heeft verstrekt beheren?

U heeft altijd het recht om de persoonlijke informatie die wij van u hebben in te zien. Een overzicht van persoonlijke data kunt u altijd opvragen door een email te sturen naar privacy@easycar.com.Zorg dat u uw email onder het onderwerp "request personal information" verstuurt.

Als de persoonlijke informatie niet correct is zullen wij dit op uw verzoek aanpassen. U kunt ook uw persoonlijke informatie laten verwijderen uit onze klantendatabase door een email te sturen naar het bovenstaande emailadres.

Mocht u opmerkingen of suggesties hebben omtrent informatie over privacy, stuur dan een email naar privacy@easycar.com.Zorg dat uw email onder het onderwerp "Privacy" wordt verstuurd.

PRIVACYVERKLARING VAN TRAVELJIGSAW INSURANCE LIMITED