Kunnen we helpen?

Lees alstublieft onze veelgestelde vragen door, wie weet vindt u daar antwoord op uw vraag. Als uw antwoord hier niet bij staat kunt u altijd contact met ons opnemen.

Er zijn geen resultaten gevonden

 • Wat moet ik meenemen wanneer ik de auto ga ophalen?

  De hoofdbestuurder heeft drie dingen nodig (op zijn/haar naam):

  1. Een creditcard met voldoende krediet om de borgsom van de auto te dekken
  2. Een autorijbewijs, tenminste twee jaar in het bezit
  3. De voucher van Rentalcars.com, of de e-voucher op onze app

  Extra bestuurders hebben een autorijbewijs nodig.

  U betaalt voor extra bestuurders en extra uitrusting wanneer u de auto ophaalt, dus houd hier rekening mee voor het krediet op uw creditcard. U zult het bedrag van de borgsom vinden in de algemene huurvoorwaarden van de auto en op uw voucher.

 • Kan ik een auto huren zonder eigen creditcard?

  Helaas niet, in bijna alle gevallen heeft u een creditcard nodig.

  Het autoverhuurbedrijf zal een borgsom blokkeren op de creditcard van de hoofdbestuurder voordat de sleutels van de huurauto overhandigd worden. Zonder een creditcard kan er geen borgsom geblokkeerd worden en kan de auto niet worden meegegeven.

  U kunt te weten komen of u een creditcard nodig heeft in de algemene voorwaarden van de auto, onder de sectie "Benodigdheden bij het ophalen van uw auto".

 • Hoe kan ik mijn boeking wijzigen/mijn vluchtnummer toevoegen?

  easyCar accepteert de meeste vormen van betalingen via het internet, inclusief maar niet beperkt tot: creditcards, debitcards, virtuele betalingen, prepaid betalingen, Switch/Maestro, Mastercard, American Express en Bancomat. Wij accepteren ook automatische incasso.

  Let op: Het is belangrijk dat de creditcard die wordt gebruikt voor het garanderen van de borgsom op naam van de hoofdbestuurder staan.

 • Welke betaalmethoden worden door Rentalcars.com geaccepteerd?

  U kunt uw auto via ons boeken met de meeste credit- en debitcards. Wij zullen u tijdens het boeken informeren over de kaarten die wij accepteren.

  Het is belangrijk om te weten dat de hoofdbestuurder hoe dan ook een creditcard op eigen naam bij zich moet hebben om de auto op te halen. Dit is omdat het autoverhuurbedrijf een borgsom blokkeert op de creditcard van de hoofdbestuurder.

  U kunt op onze site betalen met de kaart die u het beste uitkomt, u hoeft niet dezelfde kaart te gebruiken voor de borgsom én de betaling.

 • Hoe annuleer ik mijn boeking?

  U heeft de mogelijkheid om uw boeking online te wijzigen door in te loggen, op Mijn Boeking of Mijn Account te klikken en daar uw wijziging door te voeren. easyCar brengt geen administratiekosten in rekening voor het wijzigen van boekingen. U moet er echter wel rekening mee houden dat een wijziging van uw boeking een verschil in tarief/ huurprijs kan veroorzaken of kosten vanwege het wijzigen van het autotype of de huurtermijn kan voortbrengen. U kunt hier ook uw vluchtnummer wijzigen of toevoegen.

 • Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

  Indien u MEER dan 48 uur voordat uw huurperiode begint annuleert, zult u een volledige terugbetaling ontvangen. Echter indien u een aanbetaling heeft betaald tijdens het boeken, kunt u deze aanbetaling niet terug krijgen.

  Indien u in MINDER dan 48 uur voordat uw huurperiode begint annuleert, zult u een terugbetaling ontvangen minus de kosten van drie dagen huur.

  Indien u een aanbetaling heeft betaald tijdens het boeken, zult u een terugbetaling ontvangen minus de kosten van drie dagen huur óf het bedrag van de aanbetaling, afhankelijk van welke hoger is.

  Indien uw huurperiode korter dan drie dagen zou zijn, ontvangt u géén terugbetaling. Dit geldt ook indien u ons belt vanaf de balie van het autoverhuurbedrijf om de boeking te annuleren.

  Indien u annuleert NADAT uw huurperiode zou moeten beginnen, zult u geen terugbetaling ontvangen.

  Indien u de auto niet ophaalt (ook wel "no-show" genoemd) zult u geen terugbetaling ontvangen.

  Autoverhuurbedrijven noemen het ook een "no-show" indien u de auto niet ophaalt vanwege (bijvoorbeeld) dat: U niet arriveert op de afgesproken tijd en datum, u niet de juiste documenten kunt tonen, u niet in aanmerking komt om de auto te huren, of omdat de hoofdbestuurder geen creditcard met genoeg middelen voor de borg bij zich heeft.

  Sommige autoverhuurbedrijven hebben een eigen annuleringsbeleid. Deze zijn te vinden in de algemene huurvoorwaarden van uw boeking.

 • Moet ik betalen voor extra bestuurders?

  U betaalt voor eventuele extra bestuurders bij het ophalen van de auto aan het autoverhuurbedrijf.

  U kunt kiezen om een extra bestuurder toe te voegen wanneer u uw auto boekt of door naar "Beheer boeking" te gaan en uw boeking te wijzigen en een extra bestuurder toe te voegen.

 • Moet ik nog extra kosten betalen aan de balie van het autoverhuurbedrijf?

  easyCar biedt tarieven waar bepaalde toeslagen bij de huurprijs inbegrepen zitten maar het kan voorkomen dat u ter plekke bepaalde toeslagen moet betalen. Eventuele verplichte toeslagen (die niet moeten worden verward met extra’s) zullen duidelijk worden weergegeven tijdens het maken van uw boeking en op uw huurdocumentatie.
  Deze kunnen het volgende omvatten maar zijn hier niet tot beperkt:

  • Faciliteitentoeslag – een luchthaventoeslag die bijdraagt aan het bouwen van faciliteiten.
  • Wintertoeslag – Om de kosten te dekken van aanvullende uitrusting voor de winterperiode.
  • Eventuele andere artikelen die u heeft gehuurd aan de balie.

 • Wat zijn de rijbewijs verplichtingen?

  Alle verzochte extra’s worden ter plekke aan de balie betaald en zijn exclusief belastingen (BTW). Indien u extra’s nodig heeft (inclusief maar niet beperkt tot kinderzitjes, GPS, extra bestuurders, sneeuwkettingen, sneeuwbanden en skirekken) logt u gewoon in en klikt u op Reservering wijzigen om deze toe te voegen
  Als u eventueel nog aanvullende wensen heeft kunt u deze het beste in uw boeking aangeven. easyCar kan echter niet garanderen dat dit materiaal beschikbaar is.

 • Hoe betaal ik voor extra uitrusting?

  U zult eventuele extra uitrusting, zoals autostoeltjes, GPS of sneeuwkettingen, moeten betalen aan het autoverhuurbedrijf wanneer u de auto ophaalt.

  Indien u extra uitrusting wilt toevoegen nadat u uw boeking heeft gemaakt ga dan naar "Beheer boeking" en kies "Boeking wijzigen" om de gewenste extra's toe te voegen.

  Omdat u de extra's rechtstreeks aan het autoverhuurbedrijf betaalt kunnen wij helaas niet de beschikbaarheid garanderen.

  Er zijn een aantal auto's waarbij wij wel de betaling voor extra's kunnen innen, dan kunnen wij deze wél garanderen. We zullen deze informatie verstrekken indien dit beschikbaar is voor uw huurauto. We zijn bezig om deze optie uit te breiden, het zou immers een stuk gemakkelijker zijn.

 • Hoe vraag ik een factuur of een ontvangstbewijs aan?

  U kunt op elk moment een factuur of ontvangstbewijs aanvragen door naar "Beheer boeking" te gaan en te klikken op E-mail factuur.

  Neem alstublieft contact met ons op indien u wijzigingen wilt maken aan uw factuur of ontvangstbewijs.

 • Wat als ik met de huurauto een ander land in wil rijden?

  Indien u de auto in het ene land wilt ophalen en in het andere wilt inleveren zullen uw zoekresultaten de auto's laten zien waarmee dit is toegestaan.

  Indien u een grens wilt oversteken tijdens uw reis onthoud:

  1. Het kan zijn dat u meer moet betalen

   Er zijn vaak extra toeslagen, belastingen of dekkingen die u aan de balie van het autoverhuurbedrijf moet betalen.

  2. Het kan soms niet toegestaan zijn.

   Afhankelijk van waar u huurt kan het zijn dat u uw auto niet over de grens mag meenemen.

  Neem alstublieft contact met ons op indien u de huurauto mee wilt nemen naar een ander land gedurende uw reis en wij zullen de mogelijkheden met u bespreken.

 • Wat als ik vragen heb ná mijn huurperiode?

  Laat het ons zo spoedig mogelijk via email of per telefoon weten als uw vlucht vertraging heeft. Indien u uw vluchtnummer aan ons heeft doorgegeven kan de verhuurder deze tot maximaal 1 uur volgen.

  easyCar accepteert geen verantwoordelijkheid en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig verlies, schade, wijzigingen of aanpassingen als gevolg van vertragingen van uw vlucht.

 • Wat is een brandstofbeleid?

  Het brandstofbeleid van uw huurauto legt uit hoe u dient te betalen voor brandstof, en of u de tank moet hervullen voordat u de auto weer inlevert.

  U kunt het brandstofbeleid duidelijk zien in de beschrijving van de auto. De meeste auto's hebben een "vol-tot-vol" brandstofbeleid. Hiermee krijgt u het meeste waar voor uw geld. De tank zal vol zijn wanneer u de auto ophaalt en u brengt de tank gevuld weer terug.

 • Welke aanvullende dekking kan Rentalcars.com aanbieden?

  Wij bieden de Volledige bescherming van Rentalcars.com aan waarbij wij u de kosten vergoeden wanneer uw huurauto beschadigd raakt, of gestolen wordt en het autoverhuurbedrijf uw borg inhoudt of extra kosten berekent voor de schade.

  De volledige bescherming dekt de borg, het eigen risico, alle uitwendige onderdelen van de huurauto die niet gedekt worden door de standaard dekking en eventuele sleep- en administratiekosten. Lees meer over de volledige bescherming van Rentalcars.com

 • Wat moet ik doen indien ik geen bevestiging heb ontvangen van mijn boeking?

  Wij bevestigen de meeste boekingen direct, en bijna alle binnen 48 uur. Indien we uw boeking niet binnen 48 uur kunnen bevestigen zullen wij contact opnemen om uit te leggen waarom.

  U kunt de status van uw boeking bekijken via "Beheer boeking".

  Indien u met een aanbetaling heeft geboekt, krijgt u uw voucher pas wanneer u de boeking volledig betaald heeft.

 • Waar kan ik de informatie vinden over de dekking of verzekering van mijn huurauto?

  U zult de dekking of verzekering inbegrepen bij uw huurauto vinden in de algemene huurvoorwaarden. U kunt deze vinden bij de zoekresultaten onder "Algemene voorwaarden" en bij de auto onder "belangrijke informatie over uw huur" en in de "huurvoorwaarden" link onderaan het scherm.

  Elke standaard dekking wordt verstrekt door het autoverhuurbedrijf. U zult de details van deze dekking vinden in de huurovereenkomst die u ondertekent bij het ophalen van de auto.

 • Welke verzekeringen zitten inbegrepen bij mijn huurauto?

  Alle huurauto's moeten cascoschade vermindering (CDW) en diefstalbescherming (TP) hebben. Afhankelijk van waar u huurt kunnen deze:

  • Inbegrepen zijn bij de auto wanneer u deze boekt, of
  • Verstrekt worden door het creditcardbedrijf van de hoofdbestuurder, of
  • Gekocht worden van het autoverhuurbedrijf tijdens het ophalen van de auto.

  U kunt de details vinden in de algemene voorwaarden van uw boeking en op uw voucher.

 • Wat houdt het easyCar Schadekosten Restitutieplan in?

  Uw huurauto is verzekerd maar er is wel sprake van een eigen risico.
  Op het moment dat u de huurauto ophaalt bent u verplicht om een borgsom ter hoogte van het eigen risico van het autoverhuurbedrijf te garanderen. Het eigen risico dekt eventuele kosten indien de auto schade oploopt tijdens de huurtermijn. Het maximale bedrag van het eigen risico wordt tijdens het maken van uw boeking aangegeven in de Algemene Voorwaarden.

  easyCar  biedt u een Schadekosten Restitutieplan aan dat, indien aangeschaft vóórdat u de auto ophaalt, schade uit het eigen risico vergoed (exclusief administratie- en immobilisatiekosten). Onze voorwaarden zijn van toepassing.

  U kunt gebruik maken van de voordelen van ons Schadekosten Restitutieplan indien u dit heeft gekocht en daarom kunnen wij u hier geen vergoeding voor geven als u geen claim maakt.

 • Wat is een eigen risico?

  Het eigen risico is het bedrag waar u voor aansprakelijk bent indien de auto beschadigd raakt (wanneer dit gedekt wordt door de cascoschade vermindering) of gestolen wordt (wanneer dit gedekt wordt door de diefstalbescherming).

  U kunt de details over het bedrag van het eigen risico voor uw boeking in de algemene voorwaarden en op uw voucher vinden.

 • Wat is de cascoschade vermindering of CDW?

  Cascoschade vermindering is een dekking voor huurauto's. Dit beperkt de aansprakelijkheid van de bestuurder indien de huurauto beschadigd raakt.

  Dit betekent dat het autoverhuurbedrijf u niet alle kosten in rekening brengt indien de auto beschadigd raakt tijdens uw huurperiode.

  Er is echter bijna altijd een eigen risico, dit betekent dat u het eerste gedeelte van de reparatiekosten zelf moet betalen.

  Wat er specifiek is inbegrepen in de cascoschade vermindering hangt af van het autoverhuurbedrijf en waar u de auto huurt.

  Maar ruiten, banden, onderstel, vervang van sloten en sleutels en sleepkosten zijn meestal uitgezonderd. Dit betekent dat indien deze onderdelen beschadigd raken, of u weggesleept moet worden, u aansprakelijk bent voor de volledige kosten, en niet alleen het eigen risico.

  Daarbij geldt de cascoschade vermindering alleen wanneer u zich aan de voorwaarden van de huurovereenkomst houdt (u ondertekent deze bij het ophalen van de auto). Dit betekent dat indien (bijvoorbeeld) u dronken rijdt of ergens riskant parkeert en de auto beschadigd raakt, u aansprakelijk bent voor de gehele kosten van de reparatie en niet alleen het eigen risico.

 • Wat is diefstalbescherming of TP?

  Diefstalbescherming is een dekking voor huurauto's. Dit beperkt de aansprakelijkheid van de bestuurder indien de huurauto gestolen wordt.

  Dit betekent dat het autoverhuurbedrijf u niet de totale kosten in rekening brengt indien de auto gestolen wordt tijdens uw huurperiode.

  Er is echter bijna altijd een eigen risico, dit betekent dat u het eerste gedeelte van de reparatie- of vervangingskosten zelf moet betalen.

  Wat er specifiek is inbegrepen in de diefstalbescherming hangt af van het autoverhuurbedrijf en waar u de auto huurt.

  Daarbij geldt de diefstalbescherming alleen wanneer u zich aan de voorwaarden van de huurovereenkomst houdt (u ondertekent deze bij het ophalen van de auto). Dit betekent dat indien u (bijvoorbeeld) de auto niet op slot doet en deze wordt gestolen, u aansprakelijk bent voor de totale kosten van de reparatie en/of vervanging en niet alleen voor het eigen risico.

 • Wat moet ik doen wanneer ik bij mijn huurauto aankom?

  1. Controleer de auto

   Loop om de auto heen, bekijk het interieur en controleer op schade. Indien u schade vindt vraag aan de medewerker van het autoverhuurbedrijf om dit te markeren op uw huurovereenkomst. Neem foto's zodat u zeker bent van de staat van de auto aan het begin van uw huurperiode.

  2. Controleer wat voor soort brandstof de auto gebruikt

   Open de tankdop om te zien of dit benzine of diesel is. Voor benzine kan het zijn dat er '95 staat. Vraag het voor vertrek aan de medewerker indien u niet zeker bent van wat voor soort brandstof de auto gebruikt.

  3. Bekijk het dashboard

   Het brandstofbeleid voor de huurauto's is meestal vol-tot-vol. Dit betekent dat u begint met een volle tank en de auto weer inlevert met een volle tank. Draai de sleutel om te controleren of de tank vol is (en de koplampen werken).

  4. Plan uw route

   Indien uw auto een GPS heeft is het raadzaam om de taal in te stellen voordat u wegrijdt.

  5. Neem de tijd

   Zodra iedereen de gordels om heeft neem een moment om de spiegels in te stellen, de stoel te verstellen, de achteruit versnelling te vinden en te kijken waar de knipperlichten zijn.

  6. Vind een benzinestation

   Wanneer u wegrijdt let er op waar een benzinestation is. Dit kan u last-minute stress voorkomen wanneer u de auto moet hervullen voordat u deze inlevert.

 • Waarom moet ik een huurovereenkomst tekenen aan de balie?

  easyCar opereert als bemiddelaar in autoverhuur en boekingen die via ons worden gemaakt zijn onderhevig aan onze Algemene Voorwaarden.
  Deze voorwaarden omvatten uw overeenkomst met ons, worden samen met uw huurdocumentatie verstrekt en zijn ook op onze website te vinden.
  De daadwerkelijke huur van uw auto is onderworpen aan de wetgeving van het land waar de auto aan u is overhandigd en om deze reden bent u verplicht om een huurcontract te ondertekenen met het verhuurbedrijf. U moet zeker weten dat u de algemene voorwaarden van het contract goed begrijpt en dat u het eens bent met de voorwaarden.

 • Hoe kan ik extra kosten vermijden bij het inleveren van de auto?

  Door de auto op tijd, met de juiste hoeveelheid brandstof en zonder nieuwe schade of erg vuil in te leveren.

  Wanneer u de auto inlevert kan het autoverhuurbedrijf kosten berekenen voor:

  • een gehele extra dag indien u de auto te laat inlevert
  • vullen van de tank, plus een toeslag om dit te doen
  • de auto schoon te moeten maken indien deze erg vuil is
  • nieuwe schade

 • Wat moet ik doen in geval van autopech, of als ik betrokken ben bij een ongeval?

  Bel direct het noodnummer van het autoverhuurbedrijf indien u pech heeft. U zult het nummer op de huurovereenkomst vinden die u ondertekend heeft bij het ophalen van de auto.

  Het autoverhuurbedrijf zal u vertellen wat u moet doen.

  Bewaar al het gekregen papierwerk op een veilige plaats.

  Bel het noodnummer van het autoverhuurbedrijf indien u een ongeval heeft. U zult het nummer op de huurovereenkomst vinden die u ondertekend heeft bij het ophalen van de auto.

  Bel de politie om het ongeval te rapporteren.

  Het autoverhuurbedrijf zal u later vragen om een ongevallenrapport in te vullen.

 • Waarom zijn er kosten in rekening gebracht door het autoverhuurbedrijf?

  Er zijn een aantal redenen waarom een autoverhuurbedrijf u kosten kan berekenen.

  Wanneer u de auto ophaalt zult u het autoverhuurbedrijf moeten betalen voor extra bestuurders en extra uitrusting.

  Indien u er voor kiest om de volledige bescherming van Rentalcars.com aan te schaffen, betaalt u deze aan ons tijdens het boeken, en wij zullen de dekking verstrekken. Indien u ervoor kiest om de dekking lokaal aan de balie te kopen tijdens het ophalen van de auto, zal het autoverhuurbedrijf u de dekking verschaffen en betaalt u ze direct. Dekking voor huurauto's is ingewikkeld en we weten dat het verwarrend kan zijn. Lees meer over de Volledige bescherming van Rentalcars.com.

  Na de huur, kan het autoverhuurbedrijf u kosten in rekening brengen voor het bijtanken, (verkeers)boetes of voor schade aan het voertuig.

  Zij moeten alle kosten op het papierwerk vermelden die ze u geven (hoewel sommige verkeersboetes later aan kunnen komen).

  Indien u het gekregen papierwerk niet geheel begrijpt, of u weet niet zeker waarom u heeft moeten betalen, neem dan contact op via de [Na de huur] optie hieronder en dan kunnen wij voor u een kijkje nemen.

 • Hoe maak ik een account aan?

  Ga naar Aanmelden op onze site en kies maak een account aan.

  Alles wat u nodig heeft om een account aan te maken is een e-mailadres en een wachtwoord. We sturen u een e-mail om uw account te verifiëren.

  Zodra uw account is ingesteld, kunt u inloggen en al uw boekingen bijhouden.

 • Wat als ik mijn huurauto wil ophalen of inleveren buiten werktijden?

  Wij zullen u vragen wanneer u uw huurauto wilt ophalen en inleveren wanneer u op zoek gaat naar een auto. Dan zullen wij u de auto's laten zien die beschikbaar zijn op de door u aangegeven tijden. Als er geen zijn, dan stellen wij u de opties voor die het meest overeenkomen met uw tijden.

  Als uw plannen wijzigen nadat u heeft geboekt, kunt u de ophaal- en inlevertijden aanpassen via Beheer boeking dan laten wij u zien wat er beschikbaar is op de nieuwe tijden.

  Sommige autoverhuurbedrijven in bepaalde locaties bieden een buiten kantooruren service, maar brengen hier wel extra kosten voor in rekening. Andere autoverhuurbedrijven en locaties zijn niet in staat om een buiten kantooruren service te verlenen.

  Als er een probleem is met de buiten kantooruren service op uw reservering, nemen wij contact met u op.

 • Wat gebeurt er indien mijn vlucht vertraging heeft of is geannuleerd?

  Als u uw vluchtgegevens heeft toegevoegd aan uw boeking, is het autoverhuurbedrijf in staat om uw vlucht te volgen, en houdt wellicht de auto voor maximaal een uur vast.

  Indien uw vlucht is vertraagd en u heeft niet uw vluchtgegevens doorgegeven op uw boeking, bel ons dan zo snel mogelijk op het telefoonnummer op uw voucher.

  Vlucht vertragingen en annuleringen zijn buiten onze controle, dus helaas kan Rentalcars.com niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele problemen of kosten veroorzaakt hierdoor.

 • Moet ik een borg achterlaten bij het ophalen van mijn auto?

  Ja. Bij het ophalen zal het autoverhuurbedrijf een borg vereisen voor het geval dat de auto beschadigd raakt of gestolen wordt tijdens uw huurperiode. De borgsom wordt tijdelijk geblokkeerd op/genomen van, de credit- debitcard van de hoofdbestuurder tijdens de gehele huurperiode.

  Zolang u de auto onbeschadigd terug brengt aan het einde van uw huur, zal het bedrag worden gedeblokkeerd/geretourneerd binnen zeven werkdagen.

  Indien de kaart van de hoofdbestuurder niet over genoeg middelen beschikt voor het blokkeren van de borg, kunt u de auto niet meekrijgen - of het baliepersoneel kan erop aandringen dat u een aanvullende dekking van hen koopt.

  Dit is gebruikelijk bij alle autoverhuurbedrijven.

 • Welke extra dekking kan ik kopen van het baliepersoneel ter plaatse?

  Verschillende autoverhuurbedrijven verkopen verschillende soorten dekkingen, maar de meest voorkomende is de Super Cascoschade Vermindering (SCDW). Afhankelijk van het bedrijf, de SCDW dekking:

  • Dekt onderdelen van de auto die niet worden gedekt door de standaard Cascoschade Vermindering van het bedrijf (bijvoorbeeld ramen en banden)
  • Vermindert het eigen risico - het verminderen van het bedrag waar u voor aansprakelijk bent indien u iets beschadigt wat gedekt is.
  • Zet het eigen risico op nul, zodat u geen borg hoeft achter te laten - en niets hoeft te betalen voor schade aan onderdelen die gedekt zijn